Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

30 Decembrie 2016
Vizualizari: 1016
Comentează add

Opoziţia nu îşi declară susţinerea pentru Sorin Grindeanu în Parlament

Reacţii la nominalizarea lui Sorin Grindeanu ca premier

iulia-gherman

Sorin Grindeanu a fost nominalizat ca premier Foto: Arhivă

Reacţiile principalilor lideri politici la nominalizarea, de către preşedintele Klaus Iohannis, a lui Sorin Grindeanu la şefia guvernului, nu au întârziat să apară.

Conform reporterului RRA Iulia Gherman, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat cã Uniunea va vota în parlament numirea lui Sorin Grindeanu în fruntea guvernului şi cã reprezentanţii formaţiunii sale politice nu au nicio problemã legatã de persoana premierului desemnat. 

Kelemen Hunor: "Lucrurile se duc în aceastã direcţie de a susţine la învestiturã, sigur, aşteptãm şi lista guvernului şi aşteptãm programul de guvernare, sunt elemente extrem de importante, dar în princiu recomandarea noastrã cãtre grupurile reunite va fi sã dãm un vot de încredere la învestiturã."

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat cã România are nevoie de un executiv competent, ferit de orice fel de vulnerabilitãţi,care sã guverneze în interes public. 

Raluca Turcan: "Aşteptãm cu maxim interes lista acestui guvern şi sperãm sã avem ca miniştri oameni cu activitate cunoscutã şi feriţi de suspiciuni. Principala responsabilitate a PSD-ului este sã vinã cu o echipã care sã guverneze în interes public şi nu în interes personal al lui Liviu Dragnea."

USR a anunţat cã va vota împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu. Nicuşor Dan, preşedintele USR, a precizat pe o reţea de socializare cã partidul sãu respectã alegerea fãcutã de cetãţeni la scrutinul din 11 decembrie, dar are în acelaşi timp convingerea cã noul guvern va fi condus de fapt de Liviu Dragnea.

Tot pe o reţea de socializare a reacţionat şi preşedintele PMP, Traian Bãsescu. El a precizat cã anunţarea desemnãrii primului ministru nu se face printr-un simplu comunicat, ci printr-o declaraţie personalã de la Palatul Cotroceni,pentru asigurarea unor relaţii instituţionale corecte.


Etichete Sorin Grindeanunominalizarea premieruluireacţiiKelemen HunorRaluca TurcanNicuşor DanTraian Băsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live