Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Trimiterea bugetarilor în şomaj tehnic, o măsură insuficient de bine gândită - consideră Confederaţia Sindicală Cartel Alfa.

Reacţii la măsura trimiterii bugetarilor în şomaj tehnic

florin-lepadatu

FOTO: gov.ro.

Confederaţia Sindicală Cartel Alfa consideră că intenția guvernului de a trimite jumătate dintre bugetari, prin rotație, în şomaj tehnic nu ar fi o măsură suficient de bine gândită.

Liderul Confederaţiei, Bogdan Hossu, a declarat la un post de televiziune că o astfel de decizie ar da impresia că în sectorul de administrație publică se poate lucra cu jumătate de personal, iar aceasta arată că de fapt va fi o măsură de austeritate.

În plus, spune liderul sindical, instituțiile publice nu ar fi suficient de digitalizate pentru ca angajații rămași să rezolve în mod corespunzător toate nevoile publice.

Bogdan Hossu cere ca executivul să organizeze o dezbatere amplă cu partenerii sociali înainte de a lua o astfel de decizie.

Reacţia sa vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat aseară, la un post de televiziune, că guvernul se gândește să îi trimită pe unii bugetari în şomaj tehnic, prin rotație, pentru câte o jumătate de lună.

Măsura i-ar viza pe cei care lucrează în instituțiile publice care nu sunt importante în lupta cu noul coronavirus, potrivit Rador.


Etichete sindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live