Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Iulie 2021
Vizualizari: 307
Comentează add

Premierul Florin Cîţu a preluat astăzi şefia interimară la Ministerul de Finanţe, după ce cererea sa de revocare din funcţie a lui Alexandru Nazare a fost aprobată de președinte.

Reacții la demiterea lui Alexandru Nazare

florin-lepadatu

Arhivă Foto: Agerpres.

Premierul Florin Cîţu a preluat astăzi şefia interimară la Ministerul de Finanţe, după ce cererea sa de revocare din funcţie a lui Alexandru Nazare a fost aprobată de şeful statului.
 
Măsura a fost urmată de un schimb de replici între premier şi fostul titular şi de critici din partea conducerii PNL. Cătălin Purcaru relatează:
 
După şedinţa de Guvern, premierul Florin Cîţu a explicat că decizia de revocare a venit în urma unei analize a activităţii desfăşurate la Ministerul de Finanţe. Prim ministrul a precizat că Alexandru Nazare nu şi-a îndeplinit obiectivele asumate, fiind descoperite proiecte întârziate pentru atragerea fondurilor europene şi pentru combaterea evaziunii fiscale.
 
Florin Cîţu: Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiază şi încă o discuţie cu aceştia în această dimineaţă.
 
Reacţia lui Alexandru Nazare nu a întârziat să apară, el a postat pe o reţea de socializare că motivul îl reprezintă faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pe premierul Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL. "Revocarea nu are la bază motive obiective", a reacţionat şi liderul PNL Ludovic Orban. El a atras atenţia că desemnarea unui nou ministru la Finanţe ar trebui stabilită în forul de conducere al PNL şi în coaliţia de guvernare.
 
Ludovic Orban: Nu există niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere. În mod normal, orice astfel de discuţie ar fi trebuit să fie făcută şi în Partidul Naţional Liberal, şi în coaliţie.
 
Reporter: Din opoziţie, social-democraţii susţin că schimbările din guvern nu sunt făcute în interesul cetăţenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice a celor aflaţi la putere. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea:
 
Radu Oprea: Din păcate, actualul premier dă foc la ţară, preţurile cresc, populaţia ţării sărăceşte, în loc să guverneze este ocupat doar cu campania internă.
 
Radu Oprea consideră ca disputa din PNL arată dezinteresul total al guvernanţilor faţă de problemele reale ale cetăţenilor, transmite RADOR.

Etichete Alexandru Nazaredemiterereactii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live