Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

3 Noiembrie 2016
Vizualizari: 831
Comentează add

UNSAR a sesizat Comisia Europeană, împotriva deciziei Guvernului de a îngheţa preţurile RCA la presiunea patronatelor din transporturi.

Reacţii la decizia guvernului privind tarifele RCA

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto. pixabay.com.

Decizia de ieri a Guvernului de a impune anumite limite, pentru o perioadă de 6 luni, tarifelor la asigurările obligatorii RCA, a stârnit reacţii diferite în piaţă, potrivit intereselor diferitelor părţi.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) - asociaţie care reuneşte toate firmele de asigurări - a sesizat Comisia Europeană, împotriva deciziei Guvernului de a îngheţa preţurile RCA la presiunea patronatelor din transporturi.

UNSAR anunţă, într-un comunicat primit la redacţie, că va acţiona pe toate căile posibile pentru ca reglementările din domeniu să respecte cadrul legislativ existent atât la nivel naţional, cât şi european.

În schimb, patronatele din transporturile rutiere au salutat măsurile luate de guvern în domeniul asigurărilor auto. În plus, ele cer Parlamentului să emită o nouă lege a asigurărilor în cele şase luni, până când expiră ordonanţa guvernului privind plafonarea tarifelor RCA.

"Noua lege RCA va trebui să asigure transparenţă totală în privinţa modului de calcul al tarifelor pentru toate categoriile de autovehicule deţinute de persoanele fizice şi juridice" - mai cer transportatorii, într-un comunicat.

Ordonanţa guvernului, adoptată ieri, stabileşte că, pentru categoria cea mai răspândită a maşinilor cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cm, preţul poliţei RCA pentru un an se va situa în jurul valorii de 600 de lei, cu variaţii în sus sau în jos, în funcţie de vârsta şoferului.

Doar tinerii sub 25 de ani vor plăti puţin peste 900 de lei.

Pretul maxim al poliţei RCA pentru un camion va fi în jur de 7.500 de lei. Firmele de asigurări care vor vinde poliţe peste preţurile maxime fixate de guvern riscă să fie amendate.


Etichete Reacţii la decizia guvernului privind tarifele RCAunsarpreturi rcaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live