Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2017
Vizualizari: 837
Comentează add

Viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, crede că şi alte ţări vor părăsi blocul comunitar. Oficiali din SUA, UE şi NATO îl contrazic.

Reacţii la afirmaţiile lui Trump privind Uniunea Europeană şi Brexit-ul

radiojurnal

    Editeaza aceasta pagina  

Liderii europeni şi ai actualei administraţii de la Casa Albă au criticat, ieri, afirmaţiile preşedintelui ales, Donald Trump, legate de Uniunea Europeană şi de NATO.

Cu numai câteva zile înainte de depunerea jurământului, Trump a vorbit de o organizaţie depăşită NATO şi de un succes al Brexit-ului.

Donadl Trump a apreciat că şi alte ţări vor părăsi blocul comunitar, afectat de decizii greşite precum cea a Germaniei de a primi imigranţi.

Actualul secretar de stat american, John Kerry, a denunţat afirmaţiile  privind Uniunea, ca fiind deplasate, şi a salutat gestul curajos al cancelarului Angela Merkel de a accepta refugiaţi.

Preşedintele francez, François Hollande, a afirmat că europenii nu au nevoie de astfel de sfaturi, iar şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi-a expirmat convingerea că blocul comunitar va rămâne unit.

În schimb, ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, după o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că Alianţa este îngrijorată de declaraţiile lui Donald Trump.


Etichete donald trumpbrexituenatoreacţiiliderisuaue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live