Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

23 Iulie 2016
Vizualizari: 1192
Comentează add

Liderii occidentali s-au declarat îngroziţi de tragicul incident din Germania. Au fost transmise condoleanţe, dar şi mesaje de condamnare fermă a atacului.

Reacţii internaționale după atacul de la München

cerasela-radulescu-bruxelles

 

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că astfel de crime (atacul de la München - n.n.) trebuie pedepsite cu promptitudine şi cu maximă severitate.

Într-un mesaj postat pe reţelele sociale, şeful statului român spune că este nevoie de creşterea eforturilor comunităţii internaţionale pentru prevenţie şi acţiune.

Liderii occidentali s-au declarat îngroziţi de tragicul incident din Germania.

De la Bruxelles au fost transmise condoleanţe, dar şi mesaje de condamnare fermă a atacului.

"Europa este acum München" - scrie preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Gândurile noastre sunt acum cu Germania, cu familiile victimelor şi cu toţi locuitorii acestei ţări", spune şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

"Rămânem alături de voi, cei din München. Rămâneţi în siguranţă" - declară şi vicepreşedintele Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Şi premierul Belgiei, Charles Michel, a făcut o declaraţie, condamnând atacul laş şi demn de dispreţ de la München, spune el, iar această ţară, ca multe alte state europene, îşi îndeamnă resortisanţii să rămână în interior şi să nu iasă în spaţii publice, urmând indicaţiile poliţiei germane.


Etichete atacul de la Munchenreacții internaționalepreședintele Klaus Iohannispreşedintele Consiliului EuropeanDonald Tuskşefa diplomaţiei europeneFederica Mogherinipremierul BelgieiCharles Michel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live