Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

12 Martie 2015
Vizualizari: 1593
Comentează add

154 de deputaţi din cei 293 prezenţi ieri în plen, au votat pentru respingerea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al mediului Laszlo Borbely.

Reacții după votul pentru Laszlo Borbely

catalin-purcaru

Laszlo Borbely. Foto: Arhiva Agerpres.

Fostul ministru al mediului, deputatul UDMR, László Borbély, rămâne cu imunitatea parlamentară.

154 de deputaţi din cei 293 prezenţi ieri în plen, au votat pentru respingerea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul acestuia într-un dosar de corupţie deschis în urmă cu patru ani.

Deputatul UDMR, László Borbély, a afirmat că este victima unui abuz al procurorilor şi a atras atenţia că cererea de încuviinţare a urmăririi penale se bazează doar pe un denunţ şi nu pe probe concludente.

Prin vot, deputaţii s-au pronunţat împotriva cererii de urmărire penală în cazul fostului ministru al mediului şi pădurilor.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a respins speculaţiile privind o eventuală înţelegere cu UDMR pentru menţinerea susţinerii guvernului în parlament.

"În opinia mea este o speculaţie. După cum s-a văzut la votul pentru judecătorul Curţii Constituţionale, UDMR-ul nu ne-a dat foarte multe speranţe şi nici ajutor. În opinia mea nu are nicio legătură, cel puţin ştiu că nu am făcut nicio înţelegere", a spus liderul deputaților PSD.

La rândul său, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a afirmat că ar fi fost imposibilă o înţelegere a liberalilor cu UDMR pentru respingerea solicitării procurorilor.

"Noi niciodată nu am negociat astfel de lucruri cu partenerii noştri şi, oricum, nu se puteau angaja astfel de discuţii şi de altfel nu s-au angajat astfel de discuţii", a declarat Ludovic Orban.

Procurorii îl acuză pe László Borbély de infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită.


Etichete imunitateUDMRLaszlo Borbelyministrul mediuluideputatplencerereDNArespingerePSDPNLMarian NeacsuLudovic Or

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live