Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Miercuri, 20 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Aprilie 2018
Vizualizari: 550
Comentează add

Turcia consideră că loviturile aeriene occidentale reprezintă un reacţie adecvată la atacul chimic din oraşul sirian Douma, pus pe seama regimului Assad.

Reacţii după loviturile aeriene din Siria

radiojurnal

Turcia consideră că loviturile aeriene occidentale reprezintă un reacţie adecvată la atacul chimic din oraşul sirian Douma, pus pe seama regimului Assad.

Ministerul turc de Externe comentează că operaţiunea exprimă conştiinţa întregii omeniri în faţa zecilor de victime din Douma.

Şi surse diplomatice israeliene, citate de corespondentul Radio România, susţin că lovitura comună condusă de Statele Unite, împreună cu Franţa şi Marea Britanie, este un răspuns corespunzător.

Siria continuă să servească drept bază, inclusiv pentru Iran, şi şi-a pus teritoriul în pericol - adaugă sursele respective. Iranul, ca principal aliat al Siriei în zonă, a avertizat asupra consecinţelor regionale şi a condamnat acţiunea militară, nejustificată, în opinia Teheranului.

Franţa se declară gata să lucreze imediat la reluarea procesului politic în criza siriană, la câteva ore după ce a participat la operaţiune militară occidentală împotriva Siriei, coordonată de Statele Unite ca represalii la un presupus atac chimic sirian.

Ministrul francez de externe şi cel al apărării au publicat o declaraţie comună prin care subliniază urgenţa unui plan de soluţionare paşnică.

Regimul sirian denunţă însă ceea ce numeşte 'agresiunea barbară şi brutală a Vestului', care, potrivit Damascului, urmăreşte să împiedice Organizaţia mondială pentru interzicerea armelor chimice să ajungă la o concluzie în privinţa atacului chimic, negat de autorităţile siriene şi de aliaţii ruşi.


Etichete ReacţiiFrantaTurciaIsraelIranloviturile aeriene din Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live