Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

1 Februarie 2020
Vizualizari: 41971
Comentează add

Presa britanică din prima zi după Brexit este divizată între satisfacţie şi regret, ca de altfel întreaga societate.

Reacţii după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană Reacţii după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - Conține video

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Arhivă.

Presa britanică din prima zi după Brexit este divizată între satisfacţie şi regret, ca de altfel întreaga societate.

Aseară, mii de persoane au sărbătorit în faţa Palatului Westminster ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar câteva zeci s-au strâns şi la reprezentanţa Comisiei Europene din Londra, pentru a-şi arăta dezamăgirea că părăsesc blocul comunitar.

Dan Vasiliu a stat de vorbă cu oameni din ambele tabere.


-: E minunat. E păcat că nu s-a întâmplat în urmă cu trei ani, când a avut loc referendumul şi de vină sunt guvernele precedente, dar acum Boris Johnson a preluat conducerea şi a dus la îndeplinire ceea ce şi-au dorit majoritatea britanicilor. Sunt convins că de acum înainte lucrurile vor merge din ce în ce mai bine.


-: Sunt în al nouălea cer. Ne vom lua ţara înapoi. Au trebuit să ne asculte, pentru că am avut un al doilea referendum sub forma alegerilor anticipate şi, într-un final, se întâmplă ceea ce ne-am dorit să se întâmple. Cei care au votat pentru rămânerea în Uniunea Europeană trebuie să accepte rezultatul referendumului. Şi noi am acceptat rezultate care nu ne-au convenit în trecut, dar acum şi ei trebuie să respecte democraţia.


-: Sunt fericit pentru că am aşteptat ani de zile această zi. A fost un drum lung, dar mă bucur că am primit în cele din urmă ceea ce ne-am dorit.


-: Mă simt tristă. Sunt tristă pentru că muli oameni din Europa au ales să vină în această ţară şi acum îi vom pierde. Cei mai mulţi au contribuit enorm la bunăstarea acestei ţări. Până la urmă, toţi suntem europeni, indiferent de naţionalitate şi este trist că s-a ajuns într-o astfel de situaţie.

VIDEO: 


Etichete brexit 2020ReacţiiMarea BritanieUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live