Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

9 Mai 2022
Vizualizari: 414
Comentează add

Premierul ceh, Petr Fiala, l-a acuzat pe preşedintele Putin de distorsionarea intenţionată a istoriei şi a prezentului, după discursul pe care liderul rus l-a rostit în Piaţa Roşie

Reacţii după discursul rostit de Vladimir Putin cu ocazia "Zilei Victoriei"

rador

Vladimir Putin, Moscova, 27 februarie 2022. Foto: Sergei GUNEYEV/ SPUTNIK/ AFP

Premierul ceh, Petr Fiala, l-a acuzat pe preşedintele Putin de distorsionarea intenţionată a istoriei şi a prezentului, după discursul pe care liderul rus l-a rostit în Piaţa Roşie din Moscova cu ocazia aniversării Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, transmite BBC.

Dl Fiala a spus că acest fapt confirmă importanţa menţinerii acţiunilor unite ale Occidentului împotriva Rusiei, care este un stat agresor.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a respins acuzaţiile lui Vladimir Putin conform cărora NATO ar fi o ameninţare şi i-a acuzat pe generalii ruşi pentru invadarea Ucrainei: "Prin invadarea Ucrainei, Putin şi cercul său apropiat de generali ilustrează acum fascismul şi tirania din urmă cu 77 de ani, repetând greşelile regimurilor totalitare ale secolului trecut. Ei dau dovadă de acelaşi dispreţ faţă de viaţa oamenilor, suveranitatea naţională şi regulile pe care se bazează sistemul internaţional, acelaşi sistem pe care l-am conceput împreună şi pentru care am luptat victorioşi împreună".


Etichete reactiidiscursvladimir putinrusiacehiamarea britanieucrainagermaniainvadarepiata rosie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live