Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

9 Iulie 2018
Vizualizari: 2918
Comentează add

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul social-democrat Florin Iordache consideră că decizia de revocare a şefei DNA este una normală, deşi vine cam târziu.

Reacţii după anunţul decretului de revocare a procurorului-şef al DNA

alina-stanuta

Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei. Foto: Arhivă.

Liderii principalelor partide parlamentare nu au făcut declaraţii după anunţul decretului de revocare a Laurei Codruța Kövesi semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

De la PSD a vorbit doar fostul ministul al justiţiei Florin Iordache, şeful comisiei speciale care a modificat legile justiţiei şi Codurile penale.

În tabăra opoziţiei, la USR sunt mulţi dezamăgiţi care se aşteptau ca preşedintele Klaus Iohannis să facă mai mult.

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul social-democrat Florin Iordache consideră că decizia de revocare a şefei DNA este una normală, deşi vine cam târziu.

Florin Iordache: Este un anunţ de normalitate. Până la urmă, deciziile Curţii, ne plac sau nu ne plac, trebuie respectate de toţi. Preşedintele nu cred că îşi putea permite, ca un garant al respectrăii Constituţiei, să nu respecte tocmai dumnealui această decizie.

Şi deputatul UDMR Márton Árpád împărtăşeşte aceeaşi părere.

Márton Árpád: Ca act prezidenţial, mi se pare un act normal, poate putea veni mai devreme, dar domnia sa, am constatat că şi în cazul studierii legilor, are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a aprofunda tematica.

USR susţine că lupta anticorupţie nu se termină cu decizia de astăzi a preşedintelui. Klaus Iohannis este dator să organizeze referendumul pe care l-a anunţat pe tema justiţiei, mai spun reprezentanţii USR într-un comunicat de presă. Pe de altă parte, deputatul USR Stelian Ion vorbeşte şi despre dezamăgiri.

Stelian Ion: Faptul că preşedintele a citit cu atenţie, vreme îndelungată, această decizie a Curţii Constituţionale, a născut nişte aşteptări legitime din partea unei părţi a populaţiei. Şi aceste aşteptări probabil că au fost dezamăgite astăzi. Aşadar, preşedintele a ales să respecte litera legii. Este un moment important, nu putem decât să luăm act de el - cu dezamăgire, mulţi dintre noi.

PNL nu şi-a precizat poziţia până în acest moment. O reacţie a liberalilor este aşteptată după şedinţa conducerii lărgite a partidului, care are loc la această oră.


Etichete Reacţiianunţul decretului de revocareDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live