Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2018
Vizualizari: 412
Comentează add

Eurodeputaţii români, fie au criticat poziţia exprimată de Frans Timmermans, fie şi-au adus reproşuri unii altora sau actualului Executiv de la Bucureşti.

Reacții diferite după discuțiile de la Strasbourg de ieri

radiojurnal

 

Premierul Viorica Dăncilă a promis ieri, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, că sub guvernarea sa, România nu se va abate de la traiectul pro-european şi că autorităţile vor ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa noilor legi ale Justiţiei.

Viorica Dăncilă a făcut precizările ca răspuns la îngrijorările exprimate de vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Parlamentul European va adopta luna viitoare o rezoluţie asupra situaţiei din România, după dezbaterilor de ieri privind respectarea statului de drept.

Tot în noiembrie, Comisia Europeană va adopta un nou raport MCV.

Dezbaterile au generat diferite reacţii din partea eurodeputaţilor români, care fie au criticat poziţia exprimată de Frans Timmermans, fie şi-au adus reproşuri unii altora sau actualului Executiv de la Bucureşti.

Şi în ţară poziţiile reprezentanţilor partidelor parlamentare au fost diferite, discursul prim-ministrului fiind lăudat de liderii aflaţi la guvernare şi criticat de opoziţie, care consideră că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze.


Etichete Comisia EuropeanăFrans TimmermansParlamentul Europeanluna viitoarerezoluţiesituaţieRomâniamcv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live