Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Decembrie 2018
Vizualizari: 554
Comentează add

"Secretarul Mattis a avut o contribuţie importantă în menţinerea NATO puternică şi gata să facă faţă provocărilor de securitate", a declarat purtatorul de cuvânt al NATO.

Reacţii de îngrijorare după demisia secretarului american al Apărării

sergiu-stet

  Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.        Foto: nato.int/cps/en/natohq/photos_69767.htm.

Aliaţi importanţi ai SUA şi-au exprimat vineri, 21 decembrie, îngrijorarea în legătură cu demisia secretarului american al Apărării, James Mattis, ca şi privind politica preşedintelui Donald Trump.

Reuters transmite că aceiaşi aliaţi l-au descris pe generalul Mattis ca pe un partener adevărat. Joi, dl Mattis a anunţăt că va demisiona din cauza celor mai recente decizii ale preşedintelui Trump, între care cea privind retragerea trupelor americane din Siria şi o posibilă retragere parţială din Afganistan.

"Secretarul Mattis a avut o contribuţie importantă în menţinerea NATO puternică şi gata să facă faţă importantelor provocări de securitate cu care ne confruntăm", a declarat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

"El este respectat atât ca militar, cât şi ca diplomat". În Europa, generalul Mattis a fost privit ca extrem de dedicat bunei funcţionări a NATO, spre deosebire de fostul său şef, Donald Trump.

Fostul premier belgian Guy Verfostadt, liderul liberalilor din Parlamentul European, a declarat că demisia dlui Mattis nu face decât să accelereze nevoia Uniunii Europene de a-şi construi propria capacitate de apărare.

"Mattis a controlat cele mai rele porniri ale preşedintelui Trump şi a fost un puternic susţinător al NATO şi al multilateralismului. Plecarea sa este o veste proastă şi pare că planul lui Putin funcţionează", a afirmat dl Verhofstadt într-o postare pe Twitter.


Etichete James MattisNATOSUAapărareDonald TrumpOana LungescuGuy Verfostadt,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live