Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

29 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1127
Comentează add

Angela Merkel a avut sâmbătă o convorbire telefonică cu Donald Trump, prima de la învestirea în funcţie a noului preşedinte al SUA.

Reacţii de condamnare după ordinul executiv american privind imigranţii

rador

Angela Merkel, cancelarul Germaniei Foto: Arhivă

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a condamnat decizia preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a suspenda programul american pentru refugiaţi şi să impună interdicţii temporare de intrare în SUA a cetăţenilor din mai multe state majoritar musulmane.

Angela Merkel a avut sâmbătă o convorbire telefonică cu Donald Trump, prima de la învestirea în funcţie a noului preşedinte al SUA.

În informarea oficială privind convorbirea telefonică nu s-a făcut niciun fel de menţiune la ordinul privind interdicţia impusă refugiaţilor, dar purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, a declarat că Angela Merkel este convinsă că nici măcar o luptă tenace împotriva terorismului nu justifică suspiciunea generală faţă de persoane de anumite origini sau credinţe.

Ar putea fi, totodată, şi o ripostă la declaraţiile lui Donald Trump, care a declarat că decizia cancelarului Germaniei de a permite accesul a aproape un milion de refugiaţi a fost "o greşeală catastrofică", relatează corespondenţii BBC.

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că este "greşit şi discordant să stigmatizezi oamenii din cauza naţionalităţii lor".

Succesorul lui Boris Johnson la Primăria Londrei, Sadiq Khan, care este musulman, a declarat că ordinul emis de preşedintele Trump este "crud şi condamnabil".


Etichete trumpimigrantiordin executiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live