Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

15 Decembrie 2021
Vizualizari: 346
Comentează add

Cei mai mulţi eurodeputaţi au explicat că documentul Comisiei a fost neinspirat, dar au precizat că niciunde în text nu se vorbea despre o așa-zisă interzicere a Crăciunului.

Reacţii critice în PE vizând un text intern al CE vizând limbajul incluziv

carmen-gavrila

 Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu

Reacţii de condamnare mai degrabă pentru formă decât pentru conţinut, astăzi, în Parlamentul European, legat de un text intern al Comisiei Europene privind limbajul incluziv.

Reprezentanţii celor mai mari grupuri politice din legislativul comunitar au explicat că deşi documentul retras între timp era unul de utilizare internă, a fost realizat fără preocupare pentru unele sensibilităţi şi a dat ocazia extremiştilor şi populiştilor să atace din nou Uniunea Europeană şi instituţiile ei.

Au existat şi voci care au cerut demisia comisarului Helena Dalli, care a supervizat redactarea documentului intern.

Cei mai mulţi eurodeputaţi au explicat că documentul Comisiei a fost neinspirat, dar au precizat că niciunde în text nu se vorbea despre o așa-zisă interzicere a Crăciunului, așa cum au pretins unii extremiști ori canale media cu reputație dubioasă. În plenul Parlamentului, vicepreședintele Comisiei, Margaritis Schinas, a urat "Crăciun fericit" audienței.
 
Margaritis Schinas: Suntem mândri de cei 2000 de ani de tradiție și cultură iudeo-creştină a Europei. E ceea ce a creat Uniunea de astăzi și toți suntem mândri că trăim într-o Europă care apreciază și protejează în mod egal toate religiile, ca și dreptul de a nu crede în vreuna.
 
Eurodeputatul din grupul socialiștilor, Victor Negrescu, a precizați că diversitatea în Uniune este o realitate, dar că documentul intern al Comisiei a fost prost redactat.
 
Victor Negrescu: Nimeni nu interzice Crăciunul. Ca dovadă, în Parlamentul European avem brazi de Crăciun, chiar se mai cântă şi colinde. Eu cred că aici partidele extremiste caută să folosească această greșeală pentru a-şi comunica platforma politică, care nu are nicio legătură cu cetățenii.
 
Şi din grupul Renew a venit acelaşi mesaj critic la adresa celor care au alterat adevărul.
 
Dacian Cioloș: Într-o perioadă în care anxietatea şi furia ating cote maxime, haideți să nu dăm prilej extremiștilor să le alimenteze și mai mult cu genul acesta de subiecte artificiale.
 
Documentul intern menit să ofere criterii de comunicare instituţională a fost între timp retras de către direcția care l-a redactat.

Etichete parlamentul europeancomisia europeanacraciunlimbaj(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live