Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2019
Vizualizari: 616
Comentează add

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a calificat atacul împotriva infrastructurilor petroliere majore din această ţară drept un "act de război" al Iranului.

Reacţii ale SUA la atacul cu drone din Arabia Saudită

radiojurnal

 

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, aflat în vizită în Arabia Saudită, a calificat, ieri, atacul împotriva infrastructurilor petroliere majore din această ţară drept un "act de război", pe care l-a atribuit din nou Iranului, transmite France Presse.

Şi purtătorul de cuvânt al Ministerului saudit al Apărării, Turki al-Maliki, este de părere că atacul a fost susţinut de Iran.

Responsabilul saudit nu a acuzat, totuşi, în mod direct Iranul, afirmându-şi doar certitudinea cu privire la capacitatea Regatului de a afla de unde a fost lansat atacul, în urma unei anchete.

Pe de altă parte, preşedintele american, Donald Trump, a afirmat, ieri, că dispune de 'multe opţiuni' pentru a răspunde Iranului, după aceste atacuri.

De altfel, el a şi discutat, ieri, cu premierul britanic, Boris Johnson, despre necesitatea unui 'răspuns diplomatic unit' din partea comunităţii internaţionale, mai transmite agenţia franceză de ştiri, citând serviciului de presă al premierului britanic.


Etichete suaarabia saudităiran"act de război"Turki al-Maliki

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live