Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

16 Aprilie 2018
Vizualizari: 447
Comentează add

Reacţii la decizia preşedintelui României de a nu o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Reacţii la decizia preşedintelui de a nu o revoca din funcţie pe şefa DNA

amalia-bojescu

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Foto: Arhivă.

După ce şeful statului a anunţat că refuză să o revoce din funcţie pe Codruţa Kövesi, preedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au avut o discuţie pe aceast temă în sediul parlamentului.

De altfel, Liviu Dragnea a precizat anterior declaraţiei preşedintelui României că indiferent de decizia acestuia ministrul Justiţiei va beneficia în continuare de sprijinul premierului şi al PSD.

Reporter: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, va avea sprjinul premierului şi al social-democraţilor dacă intenţionează să întreprindă vreun demers după refuzul şefului statului de a o revoca pe şefa DNA. Liderul PSD a susţinut însă că sub nici o formă nu este luată în calcul ideea de suspendare din funcţie a preşedintelui României.
Liviu Dragnea: Eu ştiu de la dna prim ministru că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader şi şi noi îl susţinem pe ministrul Toader şi în funcţie de ce va anunţa preşedintele dacă ministrul Toader intenţionează să întreprindă vreun demers, dna prim ministru îl va susţine şi şi noi îi vom acorda sprijinul politic.


Reporter: Din opoziţie, liberalii susţin că nici unul dintre motivele ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi, nu a avut un temei serios. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că liberalii susţin independenţă justiţiei şi derularea unei campanii anticorupţie fără abuzuri.


Ludovic Orban: Am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a jusifica propunerea de demitere a procurorului şef DNA şi noi considerăm că nu există nici un temei serios pentru acest demers. Noi susţinem independenţa justiţiei şi derularea unei campanii anticorupţie, evident, făra abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu dosare bine fundamentate, care să reflecte realitatea.


Reporter: USR consideră că respingerea propunerii de revocareeste corectă şi firească în contextul asaltului asupra justiţiei lansat în ultimul an şi jumătate de coaliţia PSD-ALDE.


Etichete klaus iohannissefa dnacodruta kovesireactiipsdliviu dragneacalin popescu tariceanupnlusr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live