Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

12 Mai 2018
Vizualizari: 882
Comentează add

Noul ambasador american în Germania, Richard Grenell, a solicitat companiilor germane să renunţe neîntarziat la afacerile pe care le desfăşoară în Iran

Reacţie dură în Germania la solicitarea făcută de noul ambasador american

vlad-draghicescu-bonn

  Ambasadorul SUA la Berlin, Richard Grenell. Foto: bild.de

Ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, a respins criticile care i-au fost aduse după ce a solicitat retragerea companiilor germane din Iran. "Iranul este o ameninţare. Doriţi să faceţi afaceri cu o ameninţare?", a întrebat Grenell într-un interviu pentru cotidianul Bild.

Potrivit diplomatului american, dacă răspunsul este afirmativ, directorii firmelor germane trebuie să iasă în faţă şi să spună "da, vrem să facem afaceri cu mullahii". De asemenea, ambasadorul american la Berlin consideră că preşedintele american, Donald Trump, nu este înţeles în Germania.

La scurt timp după decizia liderului de la Casa Albă de a rezilia acordul nuclear cu Iranul şi în prima sa zi ca ambasador la Berlin, domnul Grenell a cerut companiilor germane, într-un mesaj postat pe Twitter, să sisteze imediat activităţile desfăşurate în Iran.

Preşedintele Partidul Social Democrat German, Andrea Nahles, a declarat că, deşi scopul ei nu este să ofere lecţii de diplomaţie, pare că ambasadorul american ar avea nevoie de ele.

La rândul său, Wolfgang Ischinger, directorul Conferinţei de securitate de la München şi fost ambasador al Germaniei la Washington, i-a solicitat lui Richard Grenell să nu spună ţării gazdă ce are de făcut.

Diplomatul american s-a apărat, spunând că are un stil diferit şi că vrea să fie sincer. "A fi diplomat, pentru mine înseamnă să vorbesc fără echivoc, mai ales cu prietenii. Bineînţeles că fiecare ţară este suverană şi poate decide singură asupra sancţiunilor", a arătat ambasadorul american, subliniind că mesajul său iniţial nu s-a dorit a fi un ordin sau o recomandare pentru Germania. 


Etichete GermaniaIranambasadorRichard GrenellBildDonald TrumpAndrea NahlesWolfgang IschingerCasa Alba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live