Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

8 August 2016
Vizualizari: 986
Comentează add

Nu s-a deschis încă vreun dosar penal privind presupuşii traficanţi de arme din România prezentaţi într-un reportaj al ziariştilor britanicii, spune șeful DIICOT.

Reacția șefului DIICOT după reportajul Sky News cu "traficanții de arme"

diana-surdu

 Procurorul-sef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Daniel Horodniceanu. Foto: Arhivă.

Procurorul şef al DIICOT a precizat astăzi că nu s-a deschis încă vreun dosar penal privind presupuşii traficanţi de arme din România prezentaţi într-un reportaj al ziariştilor britanici de la Sky News.

Procurorii de la combaterea crimei organizate au în atenţie nordul ţării, în apropierea Ucrainei - ţară în care conflictele din ultimii ani facilitează circulaţia ilegală a armelor - şi vor contacta şi partenerii externi pentru verificări, fiind analizate toate posibilele aspecte ale cazului semnalat, a declarat Daniel Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu: "Noi nu excludem cu nimic niciuna dintre variante. Am verificat, am luat legătura cu partenerii noştri instituţionali, atât din serviciile de informaţii, cât şi din poliţie. Ne vom face treaba în ceea ce priveşte această chestiune, dar nu excludem nici o tentativă de discreditare. Totuşi, nu s-a dovedit nicăieri în vestul Europei, unde au existat atentate, spre deosebire de România, că armamentul a provenit vreodată din estul Europei. Cu un ochi de nespecialist, am văzut armamentul prezentat de jurnaliştii britanici şi, la o primă vedere, nu par arme de război, par arme de vânătoare, sincer".

   


Etichete Procurorul-sef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi TerorismDaniel Horodniceanudiicotdoar penaltraficanti de armeucrainareportajsky newscrima organizataarme de vanatoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live