Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Aprilie 2016
Vizualizari: 1199
Comentează add

Moscova subliniază că în Ucraina schimbarea guvernului nu trebuie să afecteze realizarea Acordurilor de la Minsk.

Reacția Rusiei la schimbarea guvernului din Ucraina

alexandru-beleavski-moscova

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Foto: Arhivă.

Şi în Rusia au existat reacţii la demisia premierului ucrainean, Arseni Iaţeniuk.

Moscova subliniază că în Ucraina schimbarea guvernului nu trebuie să afecteze realizarea Acordurilor de la Minsk, pe care Rusia spune că Executivul de la Kiev nu le pune în practică.

Considerat de Rusia unul din liderii aşa-numitei 'partide a războiului', aripa dură a conducerii de la Kiev, Arseni Iaţeniuk părăseşte fotoliul de prim-ministru sub privirile aprobatoare ale Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov: "Domnul Iaţeniuk nu a rămas în memorie printr-o contribuţie mare la normalizarea realţiilor dintre ţările noastre, după cum nu a rămas în memorie datorită vreunei contribuţii la reglementarea crizei ucrainene. Am în vedere situaţia din sud-estul ţării".

Pentru Rusia - a spus Dmitry Pescov - cel mai important este că pe Acordurile de la Minsk se află semnătura preşedintelui ucrainean Petro Porosenko.

Schimbarea guvernului şi premierului în Ucraina nu trebuie să frâneze în continuare ceea ce trenează de mai bine de un an, a subliniat Dmitry Pescov, având în vedere Acodurile de la Minsk, Rusia acuzând în mod repetat Kievul de neimplementarea acestora.

Confirmarea susţinerii pentru Acordurile de la Minsk, a subliniat, la rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va trebui să fie unul din primii paşi ai noului executiv, angajament pe care trebuie să i-l ceară Franţa, Germania şi, în mod special, Statele Unite, care - a declarat şeful diplomaţiei ruse - influenţează decisiv constituirea Guvernului de la Kiev.


Etichete ucrainakievguvernrusiaacordul de la minskdmitri preskovsuaserghei lavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live