Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 184
Comentează add

PSD, principalul partid de opoziție, respinge argumentele Guvernului legate de situația economică actuală.

Reacţia PSD la precizările premierului legate de majorările de pensii

alina-bordeiasu

Precizările premierului legate de majorările de pensii vin după ce astăzi Curtea Constituțională a respins sesizarea executivului cu privire la majorarea cu 40% a punctului de pensie.

PSD, principalul partid de opoziție, respinge argumentele Guvernului legate de situația economică actuală.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a declarat că o eventuală majorare a pensiilor cu 40% ar însemna un efort bugetar de 138 de miliarde de lei pe an, sumă greu de suportat. 

Raluca Turcan: Noi am decis ca pensiile să crească într-un cuantum suportabil care să facă acest proces de majorare sustenabil și să nu ajungem la blocaje care după aceea să-i afecteze și pe pensionari, și pe salariați.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea, într-o postare pe o rețea de socializare, că actuala coaliție se plânge permanent de lipsa banilor, dar nu se gândește să caute soluții. De aceea, spunea Marcel Ciolacu, PSD va prezenta propria alternativă de buget și va demonstra că banii există. La rândul său, senatorul PSD Radu Oprea a declarat că decizia Curții este corectă.

Radu Oprea: Doamna Turcan a și anunțat, cumva, că ar avea intenție să modifice Legea pensiilor, ceea ce noi credem că este extraordinar de mare greșeală, pentru că această lege vine să rectifice foarte multe inegalități din sistem. Legea pensiilor a fost promulgată de către președintele Iohannis, deci este o lege care trebuie aplicată.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, este de părere că după această decizie a CCR pensiile ar trebui să se majoreze cu 40%.

Augustin Zegrean: Ce este astăzi în vigoare este legea din 2018 care spune că pensiile se majorează cu 40% punctul de pensie de la 1 septembrie. Nu prea mai sunt alte căi, decât să vină Parlamentul, eventual, cu o nouă reglementare.

Așadar, documentul merge acum la promulgare la șeful statului, care poate retrimite legea în Parlament, pentru reexaminare.


Etichete (ii)majoraricurteaconstitutionala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live