Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

28 Noiembrie 2017
Vizualizari: 864
Comentează add

Parlamentarii puterii consideră comunicatul ofensator la adresa României, în timp ce opoziţia spune că PSD sacrifică interesele ţării pentru Liviu Dragnea

Reacţia politicienilor la comunicatul Departamentului de Stat al SUA

-

 

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, crede că poziţia exprimată de Departamentul de Stat al SUA încalcă toate uzanţele specifice relaţiilor internaţionale între două state partenere. 

Şerban Nicolae: "Este perfect inutil ca demers. Nu are niciun fel de beneficiu, niciun fel de utilitate în interes public. Este ilogic sub aspectul construcţiei, iar în ceea ce priveşte România este profund ofensator. Parlamentul României este expresia voinţei suverane a poporului român şi atunci nu poţi cere imperativ nimic din afara ţării poporului român sau organului său reprezentativ suprem."

De cealaltă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, cere din nou majorităţii parlamentare să respingă legile justiţiei.

Ludovic Orban: "Reacţiile Departamentului de Stat şi ale Comisiei Europene sunt foarte clare, foarte limpezi. Din păcate, responsabilii pentru situaţia în care am fost aduşi sunt cei care astăzi formează nucleul dur al majorităţii parlamentare şi care nu au alt gând decât să elimine independenţa justiţiei, să subordoneze politic justiţia, să nu mai fie deranjaţi pentru fărădelegile pe care le-au comis, să nu mai răspundă în niciun fel pentru ele."

Deputatul USR, Dan Barna: "PSD opţiunea este una foarte simplă, fie sacrifică complet interesele României, salvându-l pe domnul Dragnea şi pe acoliţii domniei sale, fie păstrează statul de drept, iar ceea ce se întâmplă pare deocamdată că opţiunea pe care dânşii o aleg este aceea de a face scut în jurul domnului Liviu Dragnea, ignorând complet sau sacrificând statul de drept pe care România l-a construit destul de greu, după cum vedem şi din mesajul Departamentului de Stat."


Etichete reacţii politicecomunicatul Departamentului de Stat SUAŞerban NicolaeLudovic OrbanDan Barna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live