Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Decembrie 2016
Vizualizari: 624
Comentează add

Liberalii spun că aşteaptă ca premierul desemnat să vină cu o echipă responsabilă, care să guverneze în interesul României.

Reacția PNL la desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier

radiojurnal

Raluca Turcan. Foto: facebook.com/RalucaTurcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi listei noului guvern, potrivit prevederilor constituţionale.

Din acest moment, premierul desemnat are 10 zile la dispoziţie să-şi construiască echipa guvernamentală şi apoi va merge în faţa parlamentului pentru a cere votul de încredere.

Liberalii spun că aşteaptă ca premierul desemnat să vină cu o echipă responsabilă, care să guverneze în interesul României.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat pentru Radio România Actualităţi că intenţiile lui Sorin Grindeanu vor reieşi din lista de miniştri pe care o va propune. 

Raluca Turcan: ”Aşteptăm cu maxim interes lista acestui guvern şi sperăm să avem ca miniştri oameni cu activitate cunoscută şi feriţi de suspiciuni.

”Principala responsabilitate a PSD este să vină cu o echipă care să guverneze în interes public şi nu în interesul personal al lui Liviu Dragnea.

”România are nevoie acum de un guvern competent, european, cu viziune şi ferit de orice vulnerabilităţi.

”De asemenea, dorim ca viitorul guvern să respecte angajamentele externe ale României şi să consolideze cooperarea cu partenerii şi aliaţii”. 

Astăzi la ora 14:00, urmează să facă declaraţii de presă şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.


Etichete Sorin GrindeanuRaluca TurcanPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live