Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 290
Comentează add

Partidele parlamentare au reacţionat la refuzul preşedintelui de a da curs propunerilor de remaniere guvernamentală.

Reacţia partidelor parlamentare

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Partidele parlamentare au reacţionat la refuzul preşedintelui de a da curs propunerilor de remaniere guvernamentală.

Cătălin Purcaru a sintetizat declaraţiile politice pe această temă: " Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, susţine că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza nominalizările PSD pentru portofoliile Justiţiei, Fondurilor Europene şi pentru Românii de Pretutindeni reprezintă un abuz.

Social-democratul a explicat că şeful statului nu a ţinut cont de ultima decizie a Curţii Constituţionale, prin faptul că nu a luat act de demisiile miniştrilor transmise de către premierul Viorica Dăncilă.

Cea mai bună soluţie pentru evitarea unui blocaj în activitatea Guvernului o reprezintă restructurarea executivului, consideră Florin Iordache: "În acest fel vom demonstra preşedintelui, cât şi opoziţiei, că avem o majoritate consolidată.

Pentru restructurare ne trebuie 233 de voturi, coaliţia are peste 240 de voturi la acest moment."

În schimb, liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că actualul executiv trebuie restructurat în ansamblul său şi nu doar la nivelul unor ministere.

Ludovic Orban: "Aceşti incompetenţi trebuie să pleci acasă şi trebuie să lase cetăţenii români să repornească România pe un drum corect, pentru că în ultimii doi ani şi jumătate nu au făcut altceva decât să îşi bată joc de România."

Tot din opoziţie, deputatul USR Stelian Ion spune că restructurarea guvernului este doar un artificiu prin care se încearcă ocolirea unei atribuţii constituţionale a preşedintelui în cazul remanierii şi atrage atenţia că o astfel de procedură ar putea fi atacată la Curtea Constituţională."


Etichete ParlamentSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live