Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

8 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1586
Comentează add

Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a condamnat atentatul de miercuri de la Paris şi a spus că evenimentele tragice n-au nicio legătură cu religia islamică.

Reacția musulmanilor din România după atacul din Paris

mona-constantinescu-constanta

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf. Foto: muftiyat.ro.

Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, condamnă atentatul sângeros comis pentru a reduce la tăcere ziariştii publicaţiei satirice pariziene Charlie-Hebdo, în cadrul unui asalt terorist fără precedent, la sediul redacţional din Paris.

Intr-un comunicat remis presei, Iusuf Muurat explica faptul ca evenimentele tragice care se desfăşoară cu o cruzime desăvârşită nu au nici o legătură cu religia islamică iar cei care le provoacă nu pot fi recunoscuţi drept fraţi de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care musulmanii le practicăm, în concordanţă cu învăţăturile Coranului şi cuvântul Profetului Muhammad.

Muftiul Cultului Musulman din Romania a tinut sa precizeze ca islamul interzice ferm uciderea oricărui suflet, iar religia noastră, mai presus de orice, este împotriva oricărei vărsări de sânge şi condamnă ferm asemenea atentate.

Drept urmare, condamna aceste acte de terorism şi adreseza condoleanţe familiilor îndoliate şi poporului francez şi se roaga în continuare bunului Allah să binecuvânteze şi să protejeze ţara, România, şi poporul tolerant.


Etichete Știri Sud-EstConstantaCharlie HebdocomunitateMuftiul Cultului Musulman din RomâniaMuurat IusufatentatziaristiCoran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live