Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Decembrie 2018
Vizualizari: 862
Comentează add

Ministerul Român de Externe a transmis Ambasadei Federaţiei Ruse să îşi actualizeze informaţiile istorice pe care le foloseşte.

Reacția MAE la postarea Ambasadei Rusiei la București

radiojurnal

În ajunul împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Ambasada Federaţiei Ruse se plânge că presa occidentală şi cea românească îi denigrează în mod constant pe ostaşii Armatei Roşii eliberatoare.

Diplomaţia română subliniază că trecutul relaţiilor bilaterale nu trebuie să facă loc unor speculaţii şi opinii nefundamentate. Are detalii Adriana Leu.


Reporter: Ministerul Român de Externe a transmis Ambasadei Federaţiei Ruse să îşi actualizeze informaţiile istorice pe care le foloseşte şi a subliniat că trecutul relaţiilor bilaterale nu trebuie să facă loc unor speculaţii şi opinii nefundamentate.

Poziţia a fost exprimată după ce Reprezentanţa diplomatică a Rusiei a deplâns,
într-o postare pe Facebook, faptul că în presa occidentală şi cea românească apar periodic diverse articole menite să îi denigreze pe ostaşii Armatei Roşii, care au eliberat de fascism ţările Europei de Est şi Europei Centrale.

'În cadrul acestei perpetue campanii de propagandă, ostilii critici antisovietici şi antiruşi încearcă insistent să îi convingă pe oameni că Armata Roşie era o adunătură de tâlhari şi violatori nemiloşi. Astăzi asistăm la o revitalizare a acestei campanii' - se menţionează pe contul de Facebook al Reprezentanţei diplomatice.

Ministerul de Externe subliniază într-un comunicat că postarea Ambasadei Federaţiei Ruse nu are rigoarea pe care o poate avea o dezbatere academică, iar informaţiile diseminate în spaţiul public prin această postare nu sunt complete şi reaminteşte că există o comisie comună româno-rusă de istorici care este în măsură şi are ca obiectiv să analizeze istoria relaţiilor dintre România şi Federaţia Rusă.


Etichete ambasada rusieibucurestimaefacebookarmata rosieidezbatere academicapresa occidentaladenigrare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live