Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

16 Octombrie 2017
Vizualizari: 877
Comentează add

Guvernul central de la Madrid a anunţat că următorul termen pentru rectificarea situaţiei este joi dimineaţă, la ora 10:00.

Reacţia Madridului la răspunsul liderului catalan Carles Puigdemont

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Foto: Agerpres/ AP

Premierul provinciei Catalonia a cerut din nou astăzi negocieri cu Guvernul de la Madrid.

Liderul separatist a trimis o scrisoare de răspuns la somaţia dată de executivul spaniol, dar a evitat iarăşi să spună clar dacă a declarat sau nu independenţa regiunii.

Potrivit presei spaniole, el a reamintit doar că a lăsat "în suspans" declaraţia de independenţă pentru un proces de negociere de două luni.

Despre cum a fost primit la Madrid aceast răspuns, relatează corespondenta Radio România Actualităţi, Annamaria Damian:

Reporter: În scrisoarea transmisă astăzi, premierul Mariano Rajoy îşi exprimă regretul profund pentru că liderul catalan a decis să nu răspundă clar la somaţia de săptămâna trecută şi descrie situaţia din Catalonia ca pe o gravă fractură în societate.

Guvernul central de la Madrid a anunţat că următorul termen pentru rectificarea situaţiei este joi dimineaţă, la ora 10:00.

Soraya Saenz de Santamaria, vicepremier: Când citeşti scrisoarea, ai impresia că domnul Puigdemont se adresează mai mult celor de afară, decât cetăţenilor din Catalonia, atrage atenţia că încearcă să convingă pe cineva din afară, pentru că nu a avut succes până acum în acest sens. Asta spune mult despre ce au în minte domnul Puigdemont şi consilierii săi.

Documentul se încheie cu un îndemn la revenirea la normalitate. În caz contrar, afirmă premierul spaniol, Puigdemont va fi unicul responsabil pentru aplicarea măsurilor garantate de Constituţie.

În declaraţiile pentru presă pronunţate cu puţin timp în urmă la Madrid, vicepiremierul Soraya Saenz de Santamaria nu a precizat care vor fi acestea.


Etichete cataloniaCarles Puigdemontspaniamadridguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live