Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iunie 2019
Vizualizari: 1110
Comentează add

Reacţii ale unor liderilor politici din România referitoare la situaţia politică din Republica Moldova.

Reacţia liderilor politici din România față de situația din R. Moldova

radiojurnal

Foto: Radio Chișinău.

Preşedintele Klaus Iohannis salută ultimele evoluţii în situaţia politică din Republica Moldova, care sunt de natură să contribuie la ieşirea din criză şi la o tranziţie paşnică a puterii - se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale.


La Chişinău s-a aflat ieri şi consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, care a discutat cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi cu liderii grupurilor parlamentare ale Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Şi ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit, ieri, la Odessa, cu omologul său din Ucraina, Pavlo Klimkin, principala temă de discuţie vizând asigurarea unei tranziţii paşnice, pentru ieşirea din criză a Republicii Moldova.


În ceea ce priveşte demisia guvernului Pavel Filip o primă reacţie a venit din partea liderului PNL, Ludovic Orban, care a  afirmat că acesta reprezintă un gest de normalitate, arătând că intrarea în funcţiune a noului executiv de la Chişinău este un prim pas spre normalizarea situaţiei din Republica Moldova.


Etichete republica moldovaklaus iohannistranzitiebogdan aurescuandrei nastasemaia sanduteodor melescanuodessaucrainapavel filipludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live