Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Mai 2019
Vizualizari: 443
Comentează add

Compania chineză Huawei va pierde sprijinul Google pentru sistemul de operare Android, sistem dezvoltat de compania americană şi utilizat la telefoanele de tip smartphone.

Reacţia Huawei după ce Google anunţă suspendarea cooperării

sergiu-stet

 Beijing. Foto: Agerpres/AP.

Guvernul Chinei a încercat să minimalizeze decizia Google de a suspenda cooperarea cu Huawei, un demers care ar putea avea consecinţe majore pentru compania chineză de telecomunicaţii.

În urma deciziei, Huawei va pierde sprijinul Google pentru sistemul de operare Android, dezvoltat de compania americană şi utilizat la telefoanele de tip smartphone produse de Huawei.

BBC aminteşte că Huawei a fabricat, numai în 2018, aproape 210 milioane de smartphone-uri, dintre care aproximativ jumătate au fost comercializate în China, iar restul, peste hotare. Prin urmare, un număr uriaş de clienţi ai Huawei ar putea fi afectaţi de decizia companiei Google.

Într-un comunicat, Huawei afirmă că are un merit major în sprijinirea Google de a dezvolta sistemul său de operare Android. Totodată, Huawei precizează că va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii tuturor clienţilor actuali ai telefoanelor sale, la nivel mondial.

Pe de altă parte, comunicatul dat publicităţii de presa de stat chineză pare să fie puţin diferit, întrucât se subliniază că doar produsele Huawei de pe piaţa chineză nu sunt afectate de măsura Google. 


Etichete smartphomeSUAChinaHuaweiAndroidsistem de operareBeijingtelecomIT5g

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live