Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI. Recensământ 2022 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

17 Mai 2017
Vizualizari: 1069
Comentează add

Parlamentul European a votat astăzi în favoarea invocării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona împotriva Ungariei, pentru 'încălcarea gravă a valorilor europene.

Reacţia guvernului ungar după votul din Parlamentul European

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto. Arhivă.

Parlamentul European a votat astăzi în favoarea invocării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona împotriva Ungariei, pentru 'încălcarea gravă a valorilor europene.

Este o primă etapă în procesul ce poate duce la pierderea de către Ungaria a dreptului de vot în cadrul reuniunilor Consiliului Uniunii Europene.

Urmează apoi redactarea unui raport de către Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, după care eurodeputaţii vor decide prin vot asupra lansării primelor măsuri privind activarea Articolului 7. Imediat după adoptarea rezoluţiei, guvernul ungar a reacţionat prin vocea şefului diplomaţiei de la Budapesta.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat după votul de astăzi din Parlamentul European, că  în mod evident instituţiile europene nu pot accepta faptul că guvernul de la Budapesta desfăşoară o politică privind migraţia, care plasează în prim plan securitatea Ungariei şi a cetăţenilor săi, în pofida presiunilor internaţionale.

Peter Szijjarto a declarat, agenţiei de ştiri MTI, că este vorba despre un nou atac împotriva Ungariei din partea unei reţele a miliardarului american George Soros şi că este indiferent ce presiuni sunt exercitate sau ce rapoarte se doresc a fi adoptate în Parlamentul European, pentru că guvernul va avea în atenţie doar siguranţa cetăţenilor, iar toată lumea poate să fie sigură că în Ungaria nu va intra nici un imigrant ilegal.


Etichete guvernul ungarParlamentul EuropeanArticolul 7 din Tratatul de la LisabonaUngariapierderea dreptului de vot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live