Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

29 August 2017
Vizualizari: 556
Comentează add

Statele Unite "au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar".

Reacția Ambasadei SUA la propunerile de revizuire a sistemului judiciar

radio-romania-actualitati

Ambasada SUA la București. Foto: Arhivă.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România se declară îngrijorată pentru independenţa sistemului judiciar din ţara noastră, ca urmare a propunerilor de modificare a legilor justiţiei anunţate săptămâna trecută.

Într-un comunicat al instituţiei se precizează că instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic, dar şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului de justiţie.

În document se mai arată că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept, care contribuie la creşterea securităţii şi prosperităţii comune.

Amintim că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a dat asigurări că proiectul de modificare a legilor justiţiei nu va fi adoptat fără o dezbatere amplă cu toţi factorii implicaţi

Declaraţia Ambasadei SUA cu privire la propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august 2017 de revizuire a sistemului judiciar:

"Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune.

Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie.

Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar.

Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", a transmis Ambasada SUA printr-un comunicat.


Etichete ambasada suadeclaratieromaniastat de dreptministerul justitieitudorel toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live