Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

14 Aprilie 2018
Vizualizari: 583
Comentează add

Rusia a deplâns, prin Ministerul de Externe, atacul asupra unui stat suveran, dar a precizat că facilităţile sale militare din Siria nu au fost afectate de bombardamente.

Reacţia Moscovei după atacul cu rachete din Siria

alexandru-beleavski-moscova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Foto: mid.ru.

Rusia a deplâns, prin Ministerul de Externe, atacul asupra unui stat suveran, dar a precizat că facilităţile sale militare din Siria nu au fost afectate de bombardamentele de azi-noapte.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nici una din rachete nu a trecut prin zonele de care răspunde apărarea antiaeriană rusă ce apără bazele ruseşti de la Tartus şi Khmeimim, din Siria, unităţile antiaeriene ruseşti nefiind utilizate împotriva rachetelor aliate.

Potrivit datelor Ministerului rus al Apărării, SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat peste 100 de rachete de croazieră navale şi aeriene, din care o parte însemnată a fost doborâtă de apărarea antiaerian siriană.

Ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, a declarat că Rusia a avertizat că asemenea acţiuni nu vor rămane fără urmări şi întreaga responsabilitate va reveni SUA, Marii Britanii şi Franţei.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe Facebook că a fost atacată capitala unui stat suveran, care de mulţi ani încearcă să supravieţuiască în condiţiile agresiunii teroriştilor.

Preşedintele Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosaciov, a numit lovitura aliată un atac împotriva unui stat suveran şi o încălcare gravă a dreptului internaţional, care a avut, foarte probabil, scopul să împiedice activitatea misiunii de experţi ai Organizaţiei Internaţionale pentru Interzicerea Armelor Chimice, UEAC, care trebuie să investigheze informaţia despre atacul cu arme chimice din oraşul Douma.

Experţii urmau să sosească astăzi la Damasc. Deputatul rus Dmitri Sablin, aflat în capitala siriană în fruntea unei delegaţii parlamentare, a declarat azi-dimineaţă că nu există obstacole care să împiedice sosirea experţilor în Ghouta de Est.

Hotelul unde sunt cazaţi deputaţii ruşi nu a fost afectat de atacul cu rachete.


Etichete Reacţia Moscoveiatacul cu rachete din Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live