Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alexandra Coşlea

10 Martie 2011
Vizualizari: 2147
Comentează add

Halucinogene în schimbul bijuteriilor sau a telefoanelor mobile, la magazine din Cluj și Mureș

Razii la etnobotanice Razii la etnobotanice - Conține audio

alexandra-coslea

Trei dintre administratorii unei societăţi din Târgu Mureş, care comercializa produse cu efect halucinogen, au fost arestaţi după efectuarea simultană a 6 percheziţii pe raza judeţelor Mureş şi Cluj. În timpul descinderilor pe care Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism le-a efectuat la o florărie din Târgu Mureş, pe lângă produsele cu efect halucinogen, poliţiştii au mai găsit sume de bani, dar şi bunuri lăsate în schimbul acestor produse.

Potrivit şefului BCCOT Târgu Mureş, Emilian Oltean, o parte dintre produse erau de fapt droguri de risc şi de mare risc, iar substanţele erau ambalate în  pliculeţe de 0,5, 1 sau 1,5 grame, purtând diferite denumiri. Sub masca unei florării, suspecţii comercializau astfel de produse, dar se făceau livrări şi pe bază de comenzi telefonice, numerele telefonice fiind afişate pe geamul florăriei.

Şeful Clinicii de Psihiatrie din Târgu Mureş, prof.dr. Iosif Gaboş-Grecu, susţine  că aceste substanţe distrug celulele nervoase şi creierul. Ele schimbă comportamentul tinerilor, care pot deveni agresivi, pot să manifeste tentative de suicid sau să dezvolte o autoagresivitate.

Neavând bani, tinerii pot ajunge în situaţia de a amaneta bijuteriile familiei, lap-top-uri, ceasuri sau telefoane mobile, pentru că orice dependenţă, în lipsa produsului respectiv, dă stări de rău. Raul Matiş are detalii. 

Control la halucinogene şi în Sălaj. Departamentul de Inspecţie din cadrul Direcţiei Agricole verifică, de astăzi, unităţile care comercializează seminţe de flori şi care, potrivit specialiştilor, sunt utilizate ca produse cu efect halucinogen. Potrivit specialiştilor DADR Sălaj, până acum s-a constatat că erau utilizate seminţe de salvie şi zorele, seminţe care au efect halucinogen. Adrian Lungu ştie mai multe. 


Etichete produse etnobotanicehalucinogenemagazine de viseraziiMureșSălajCluj

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live