Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

27 Decembrie 2021
Vizualizari: 496
Comentează add

Polițiștii rutieri verifică în special dacă șoferii au consumat alcool sau droguri.

Razie a Poliţiei Rutiere pe străzile din Capitală

alex-lancuzov

Politia Rutieră. Foto: facebook.com/ministeruldeinterne

O razie de amploare are loc în această dimineață pe străzile din Capitală. Polițiștii rutieri verifică în special dacă șoferii au consumat alcool sau droguri. Reporterul RRA, Alexandru Lancuzov, este în acest moment la un astfel de filtru. Bună dimineața, Alex! De ce o acțiune de control astăzi, într-o zi în care nu este o circulație intensă în București?

Reporter: Alexandru Lancuzov - Bună dimineața! Este o acţiune care vine după două zile de Crăciun, cu multe dosare penale și permise reținute. Sâmbătă și duminică au fost 17 șoferi prinși băuți peste limita contravenţiei sau drogaţi, de asemenea 40 de permise reținute în zilele de sâmbătă și duminică, de Crăciun, pentru viteză excesivă, pentru trecere pe roșu sau alcool, dar până la limita infracțiunii. Razia a început de puțin timp, toți șoferii și șoferiţele, toţi cei de la volan, practic, sunt traşi pe dreapta, sunt testaţi cu etilotestul, și cu acel dispozitiv special pentru verificarea consumului de droguri. De asemenea, agenții de la Brigada Rutieră sunt foarte atenți la valabilitatea actelor, în special la asigurarea obligatorie RCA și la inspecția tehnică periodică.

Până acum nu au fost depistați șoferi care au consumat alcool sau droguri. Au fost, însă, sancţiuni care s-au dat pentru asigurare RCA expirată, practic s-a dispus imobilizarea mașinii, s-au reținut plăcuțele de înmatriculare, iar mașina nu mai poate fi deplasată, iar pentru ITP expirat, pentru inspecția tehnică periodică expirată s-au dat amenzi, peste 1.000 de lei este amenda, și o dovadă de circulație de 15 zile, iar talonul poate fi recuperat doar după ce se face o verificare suplimentară la reprezentanțele Registrului Auto Român. De asemenea, verifică cei de la Poliţia Rutieră dacă şoferii au curăţat foarte bine geamurile mașinii, pentru că în această dimineață, în București, a fost ploate îngheţată şi am vazut cam mulţi şoferi care nu au dezgheţat foarte bine maşinile.


Etichete (ii)raziepolitiarutiera

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live