Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corina Negrea, Oslo

9 Decembrie 2017
Vizualizari: 968
Comentează add

Mâine, la ora 14.00, ora României, la Oslo va avea loc ceremonia decernării premiului Nobel pentru pace.

”Războiul nu a fost niciodată o soluție!”

corina-negrea-oslo

Conferință la Institutul Nobel Norvegian din Oslo, 9 decembrie 2017. Foto: Corina Negrea.

"Nici o ființă umană nu ar trebui să treacă prin calvarul prin care am trecut noi”, spunea astăzi Setsuko Thurlow, 85 de ani, supraviețuitoare a bombardamentului nuclear de la Hiroshima, prezentă la conferința de presă a ICAN, organizația laureată anul acesta cu premiul Nobel pentru pace, conferință care a avut loc la ora prînzului la Institutul Nobel Norvegian din Oslo.

Setsuko Thurlow, 85 de ani, supraviețuitoare a bombardamentului nuclear de la Hiroshima (stanga), Oslo, 9 decembrie 2017. Foto: Corina Negrea.

”Nimeni nu n-ar trebui să treacă vreodată prin calvarul unui atac nuclear", a mai spus ea, adăugând că ”doar soluțiile diplomatice sunt cu adevărat soluții!”

”O armă nucleară este o armă nucleară iar efectele unui bombardament nuclear nu discriminează”, spunea și Tillman Ruff, co-președinte al IPPNW, o federație internațională a unui grup de medici din 64 de țări, care militează pentru prevenirea războaielor nucleare, prezent de asemenea la conferința de presă, alături de Beatrice Fihn, director executiv al ICAN, Berit Reiss-Andersen, Președinta Comitetului Nobel Norvegian și Olav Njølstad, secretar al aceleiași instituții.
 
Mâine, la ora 14.00, ora României, tot aici, la Oslo, va avea loc ceremonia decernării premiului Nobel pentru pace, o ceremonie de la care vor lipsi ambasadorii câtorva dintre marile puteri nucleare ale lumii, SUA, Marea Britanie, Franța, țări care vor fi reprezentate de diplomați de rangul doi.
 
Trei ore mai târziu, la Stockholm se va desfăşura şi ceremonia de decernare a celorlalte premii Nobel, cele pentru literatură şi ştiințe: medicină sau fiziologie, chimie, fizică și cel al Băncii Centrale a Suediei în științe economice în memoria lui Alfred Nobel.

Etichete oslopremiul nobel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live