Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

24 Iunie 2022
Vizualizari: 110
Comentează add

Cele mai recente știri privind conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina.

Războiul din Ucraina: Situația la zi

radio-romania-actualitati

Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Liderii Uniunii Europene au acordat statutul de țări candidate la aderare pentru Ucraina și Republica Moldova, iar a treia solicitantă, Georgia, a fost încurajată să continue reformele pentru a putea și ea să obțină aceast statut la un moment dat. Participanții la summitul Consiliului European de la Bruxelles au salutat ceea ce au numit o zi istorică pentru uniune, iar președinții Moldovei și Ucrainei au subliniat pasul major spre întărirea politică a Europei (RRA). 

Șefii de stat și de guvern ai grupului țărilor membre BRICS au început discuțiile cu un apel reînnoit din partea Chinei împotriva sancțiunilor occidentale, informează DPA. Grupul care include a Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud este singura reuniune internațională la care președintele Rusiei, Vladimir Putin, participă, cu excepția celor ale unor state membre CSI (RRA). 

Uniunea Europeană ar trebui să înceteze adăugarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei şi să întreprindă, în schimb, eforturi pentru încetarea focului și începerea negocierilor, a declarat, joi, un consilier de rang înalt al premierului ungar, Viktor Orban (Reuters).

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, că situaţia militară din regiunea estică Lugansk este foarte dificilă, în condiţiile în care Rusia şi-a intensificat efortul de a înlătura soldaţii ucraineni din zone cheie ale regiunii. "Acesta este cu adevărat punctul cel mai dur. Ocupanţii fac presiuni puternice", a afirmat Zelenski, într-un mesaj video (Reuters). 

Statele Unite au anunţat încă un pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 450 de milioane de dolari. Pachetul include zeci de mii de proiectile de artilerie şi mai multe sisteme de rachete cu raz lungă de acţiune. Ucraina a cerut arme grele pentru a contacara puterea militară covârşitoare a Rusiei (BBC).

Compania americană de echipamente sportive Nike intenţionează să îşi închidă toate operaţiunile din Rusia, alăturându-se altor branduri occidentale care părăsesc Rusia din cauza invaziei acesteia în Ucraina. Firma a sistat comenzile online şi a închis magazinele pe care le deţinea în Rusia, în luna martie (BBC).

(Sumar de știri realizat pe baza fluxului de monitorizare Rador)


Etichete (ii)razboiucrainastiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live