Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Mai 2022
Vizualizari: 305
Comentează add

Cele mai recente știri privind conflictul declanșat de Rusia în Ucraina.

Războiul din Ucraina: Situația la zi

radio-romania-actualitati

  Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Orice alternativă la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar fi, de fapt, un compromis între blocul comunitar și Rusia, a declarat ieri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, răspunzând astfel inițiativei președintelui francez Emmanuel Macron de creare a unei comunități politice europene (RRA).

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a avut ieri convorbiri telefonice cu omologul său finlandez și cu șefa Guvernului suedez pe tema aderării la NATO a celor două state nordice. Turcia este singura țară membră a alianței care se opune celor două candidaturi, pe motiv că sprijină terorismul kurd (RRA).

Șeful Administrației Militare Regionale Rivne, Vitali Koval, a declarat într-o postare de pe Telegram că sâmbătă a avut loc un atac cu rachete asupra unei instalații de infrastructură militară din orașul său. "Nimeni nu a fost ucis, dar șase persoane au fost rănite", a spus Koval într-o declarație video pe Telegram (CNN).

Rusia va studia posibilitatea de a face schimb de luptători din regimentul ucrainean Azov luaţi prizonieri, contra lui Viktor Medveciuc, un apropiat al lui Vladimir Putin - a declarat ieri deputatul rus Leonid Sluțki, membru al delegației ruse la ultimele negocieri cu Kievul și citat de France Presse. Viktor Medveciuc are 67 de ani și este un politician şi bogat om de afaceri ucrainean, prieten al președintelui rus, care a fost arestat la jumătatea lunii trecute în Ucraina, în timp ce era căutat încă de la începutul ofensivei Kremlinului (RRA).

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a acordat un interviu împreună cu soțul ei, președintele Volodimir Zelenski. Este a doua oară când cuplul este văzut împreună de la începutul războiului din Ucraina. Doamna Zelenska a spus că „nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul”, dar și că abia s-au văzut de când Rusia a invadat Ucraina și au fost despărţiţi, ca și alte familii (BBC). 

Marea Britanie ar dori ca NATO să trimită armament modern în Republica Moldova, pentru a se putea apăra în situaţia în care Rusia extinde conflictul în afara graniţelor Ucrainei. Opinia vine de la ministrul britanic de externe, Liz Truss, care mai spune că au loc deja discuţii în acest sens cu aliaţii (RRA). 

(Sumar de știri realizat pe baza fluxului de monitorizare Rador)  


Etichete (ii)știriconflictrazboiRusiaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live