Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 16 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

19 August 2019
Vizualizari: 882
Comentează add

Responsabili de la Casa Albă încearcă să calmeze îngrijorările privind riscul unei posibile noi recesiuni în SUA.

Războiul comercial cu China "nu afectează economia americană"

doina-saiciuc

White House Director of Trade and Industrial Policy Peter Navarro speaks during the annual Conservative Political Action Conference (CPAC) in National Harbor, Maryland, on March 1, 2019. Photo: MANDEL NGAN / AFP

Responsabili de la Casa Albă încearcă să calmeze îngrijorările privind riscul unei posibile noi recesiuni în Statele Unite în pofida programului de stimulare economică al preşedintelui Donald Trump.

Asigurările de la Casa Albă vin după o săptămînă de turbulenţe pe pieţele financiare.

Directorul Consiliului Economic Național, Larry Kudlow, a insistat - într-un interviu pentru televiziunea Fox News - că programul "Pro creștere economică" al președintelui Trump este unul de succes și că nu întrevede deloc o potențială recesiune.

El a cerut  americanilor, citez, "să nu ne fie frică de optimism". Într-un interviu pentru televiziune NBC, Kudlow a estimat că economia va merge foarte bine în 2019.

Larry Kudlow: Consumatorii de bunuri lucrează pentru un salariu mai mari. Ei cheltuiesc într-un ritm mai rapid, economisesc, de asemenea. Este o situație ideală, așa încât cred că în a doua jumătate a lui 2019 economia va fi foarte bună.

La televiziunea NBC, directorul comercial al Casei Albe, Peter Navarro, a apărat politica economica a președintelui Trump, argumentând că războiul comercial cu China nu afectează producătorii sau consumatorii americani.

Navarro a explicat că riscul unei recesiuni ar putea fi înlăturat dacă rezerva federală încetează să mai ridice ratele dobânzilor și dacă băncile europene și cele din China ar face demersuri similare.


Etichete recesiunesua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live