Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

23 Martie 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

Peste 2000 de copii se nasc în fiecare an în Ucraina din mame surogat, iar cei mai mulți ajung la cupluri din afara țării.

Războiul afectează și una dintre afacerile mai puțin obișnuite din Ucraina

alex-buzica

Foto: Arhivă.

Războiul afectează și una dintre afacerile mai puțin obișnuite din Ucraina, cea a mamelor surogat.

În țară există aproximativ 50 de clinici specializate și numeroase companii care intermediază legătura dintre mame purtătoare și cupluri pentru care nasc.

Peste 2000 de copii se nasc în fiecare an în Ucraina din mame surogat, iar cei mai mulți ajung la cupluri din afara țării.

Şi familii din România au apelat la această metodă, după cum transmite trimisul nostru în Ucraina, Alex Buzică.

Afacerea cu mame surogat s-a dezvoltat rapid în ultimii ani în Ucraina și astfel a devenit o adevărată industrie în rândul fetelor tinere ucrainene. Şi unele cupluri din România au apelat la această metodă, dar, din păcate, nu și-au putut vedea bebelușii pentru că a început războiul, iar planurile le-au fost date peste cap.

De exemplu, în Kiev, unele mame surogat au fost nevoite să nască în buncăre sau subsoluri, iar repatrierea bebelușilor pentru cuplurile din România a devenit aproape imposibilă. Din acest motiv, consulatul țării noastre din Cernăuți împreună cu cel din Kiev au făcut eforturi mari și au reușit astfel să îi aducă în țară pe cei mici, după mai multe zile. Aflăm mai multe de la Irina Stănculescu, consulul României la Cernăuți:
 

Irina Stănculescu: Au fost bebeluși nou născuți la Kiev din mame surogat. Am avut săptămâna trecută cinci familii. Le-am întocmit certificatele de naștere și titlul de călătorie. Doi dintre ei chiar au fost bolnavi, au fost luați cu elicopterul din Siret și transportați la un spital din București și un spital din Timișoara, iar aseară am mai repatriat un bebeluș, părinții foarte fericiți, au fost aduși de aceeași manieră, cu o salvare privată, i-am trecut frontiera însoțiți de o mașină a misiunii diplomatice, la ora 18:30.

Venitul pentru o mamă surogat înainte de război în Ucraina putea ajunge și la 500 de euro pe lună, iar multe cupluri s-au orientat spre această zonă, după ce mai multe state din Asia au interzis această activitate.

 


Etichete ucrainaafaceremame surogat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live