Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

10 August 2022
Vizualizari: 226
Comentează add

Lupte grele au fost raportate marți în orașele de pe linia frontului din apropierea orașului Donețk, unde oficialii ucraineni au spus că trupele rusești au lansat valuri de atacuri

Război în Ucraina. Evoluții pe frontul de sud Război în Ucraina. Evoluții pe frontul de sud - Conține audio

alex-buzica

Nikolaev. Foto: Alex Buzică.

Bombardamentele ruse au continuat la Centrala nucleară Zaporojie. Energoatom, operatorul ucrainean al centralelor nucleare din Ucraina, a transmis că rachetele au lovit depozitul de containere cu combustibil nuclear uzat de la centrală, iar un muncitor a fost rănit.

Totodată, compania energetică de stat ucraineană Energoatom a transmis pe Telegram, citând un general rus, că forțele Moscovei au minat centrala nucleară din Zaporojie.

Mai multe explozii au fost auzite marți și pe aerodromul militar din Novofedorovka, situat în districtul Saksky din Crimeea ocupat de Rusia. 


Departamentul de Stat al SUA intenționează să ofere 89 de milioane de dolari pentru a sprijini eforturile de deminare din Ucraina, în condițiile în care națiunea se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări legate de minele terestre și de muniția neexplodată din ultimele decenii 
Rusia a dezlănțuit forțe terestre, atacuri aeriene și artilerie în ofensiva de amploare prin care încearcă să cucerească tot estul Ucrainei, dar Kievul a declarat că trupele sale opun o rezistență acerbă și nu cedează teren.

Lupte grele au fost raportate marți în orașele de pe linia frontului din apropierea orașului Donețk, unde oficialii ucraineni au spus că trupele rusești au lansat valuri de atacuri.

La fel si in sudul Ucrainei, pe frontul de la Nikolaev, acolo unde se afla reporterul Alex Buzica  - care ne spune mai multe despre situatia de acolo.

AUDIO: 

FOTO: Alex Buzică.

buzica 3

FOTO: Primarul orașului Nikolaev. Sursa foto: Alex Buzică.

buzica 1


Etichete ucrainaenergoatomrusiazaporojedonetknikolaev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live