Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2018
Vizualizari: 821
Comentează add

Rata şomajului a fost, în România, de 3,48 la sută, la sfârşitul lui iunie, menţinându-se, astfel, pentru a doua lună consecutiv la cel mai mic nivel din ultimii 26 de ani.

Rata şomajului a fost în România de 3,48 la sută, la sfârşitul lui iunie

radiojurnal

Rata şomajului a fost, în România, de 3,48 la sută, la sfârşitul lui iunie, menţinându-se, astfel, pentru a doua lună consecutiv la cel mai mic nivel din ultimii 26 de ani, potrivit datelor publicate, astăzi, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Numărul total de şomeri, la sfârşitul lunii trecute, era de 304 mii de persoane, dintre care peste 51 de mii primeau indemnizaţii de şomaj. Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 şi 49 de ani, la polul opus aflându-se persoanele între 25 şi 29 de ani.

După nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au ponderea cea mai mare din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele oficiale.

Reprezentanţii ANOFM arată că tendinţa descendentă a ratei şomajului se accentuează pe timpul lunilor de vară, fiind influenţată de creşterea numărului de persoane angajate pe perioadă determinată în sectoare ale economiei cu activitate sezonieră - construcţii, agricultură sau servicii.


Etichete Rata şomajuluiromaniaanofm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live