Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică, Bruxelles

29 Martie 2012
Vizualizari: 1325
Comentează add

Potrivit Comisiei Europene, în 2011, în România, rata deceselor în urma accidentelor rutiere a fost de 94 de persoane la un milion de locuitori.

Rata deceselor din accidente în România, "în scădere"

carmen-valica-bruxelles

Accident. Foto: Agerpres Arhivă.

În România decesele cauzate de accidente rutiere au scăzut în 2011 faţă de anul anterior cu aproximativ 15 procente, potrivit datelor prezentate de Comisia Europeană. 

Este vorba despre date provizorii, potrivit cărora, în 2011 în România au murit, în urma accidentelor rutiere, 94 de persoane la un milion de locuitori.

România a fost menţionată de comisarul pentru transport, Siim Kalas, ca fiind printre ţările care fac eforturi considerabile pentru a reduce numărul de victime.

La nivel european, progresele făcute în 2011 pentru reducerea numărului de victime sunt considerate mai slabe decât se aştepta.

În ţări în care siguranţa rutieră este implementată în mod riguros, ca Germania sau Suedia, numărul de victime a crescut.

Se estimează că pe drumurile europene mor în fiecare zi 85 de persoane.

Potrivit comisarului Siim Kallas, cifrele prezentate ar trebui să fie un semnal de alarmă.

“Este cea mai redusă scădere a numărului de victime din ultimul deceniu. Trebuie să facem ceva pentru a reduce la jumătate numărul de victime până în 2020.

"Voi trimite scrisori autorităţilor naţionale pentru a avea detaliile planurile de reducere a numărului de victime pentru anul acesta. Voi acorda o atenţie deosebită accidentelor care implică motociclişti. Numărul victimelor trebuie redus, nu e acceptabil sa crească", a declarat comisarul european Siim Kallas.

Din 2000 până în 2010 numărul accidentelor rutiere din Europa a scăzut cu 45 la sută. 

Etichete accidente rutiereEuropaRomâniaComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live