Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Decembrie 2020
Vizualizari: 523
Comentează add

Rata creditelor neperformante a scăzut din nou sub 4%

radiojurnal

 Foto arhivă

Sectorul bancar românesc rămâne și anul viitor cu o situație care să îi permită continuarea finanțării fără constrângeri de solvabilitate și lichiditate, dar este posibil ca băncile să acorde o mai mare atenție situației financiare a clienților - spune directorul adjunct din cadrul BNR Florian Neagu.
 
Prezent la un eveniment online pe teme financiare el a precizat că în anul 2021 legătura între stat și bănci ar urma să se majoreze pentru că nevoile de finanțare ale statului român ridicate, iar din luna martie pentru prima dată în ultimii 20 de ani ponderea împrumuturilor acordate către economia reală a scăzut sub 50%.
 
Florian Neagu: Până în prezent situația arată bine, rata creditelor neperformante a scăzut din nou sub 4% în octombrie, este 3,9.
 
De asemenea, gradul de acoperire cu proviziunea periderilor a rămas adecvat. Sunt surse ca creditarea firmelor să continue.
 
Pe partea de profitabilitate vedem o provocare importantă venit în special pe canalul exterior.
 
Băncile din Europa deja se confruntă cu o problemă foarte mare legată de o profitabilitate mai mult decât modestă - 0,5, iar la nivel european se pun întrebări dacă nu cumva la nivel sistemic situația va fi complicată semnificativ în 2021.
 
(PH)
 

Etichete credite neperformantescadereBNRdirectorul adjunct din cadrul BNRFlorian Neagu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live