Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Aprilie 2014
Vizualizari: 1843
Comentează add

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru România, Victor Olsavszky, spune că în România, rata de vaccinare a scăzut de la 95% la 92%.

Rata de vaccinare a populaţiei, "în scădere în Europa"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru România, Victor Olsavszky, a atras astăzi atenţia că tendinţa de scădere a ratei de acoperire privind vaccinarea populaţiei este un fenomen care se generalizează, în special în Europa.

La dezbaterea organizată azi la Bucureşti, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Vaccinării, el a mai spus că limita de siguranţă înseamnă o rată de vaccinare de 95% din populaţie, pentru a putea ţine sub control cazurile de îmbolnăvire, iar pragul critic este de 85 de procente, caz în care pot aparea epidemii.

"La noi în ţară, a fost iniţial 95%, care este o rată bună, dar acum a scăzut înspre 92, iar pe unele vaccinuri avem chiar 85%. Prin comparaţie, putem spune că şi în Franţa pe unele vaccinuri este chiar sub 85%, şi asta este lucrul care ne îngrijorează.

"La un moment dat, pentru rujeolă, în Germania scăzuse sub această cotă de alarmă. La noi, pentru rujeolă, rubeolă au fost scăderi. De aceea, am avut şi epidemii.

"Ultima epidemie importantă a fost în 2012, atât rujeolă, cât şi rubeolă, când, cel puţin pentru rubeolă, România a avut cea mai mare incidenţă, inclusiv 103 cazuri de femei gravide cu rubeolă congenitală, ceea ce înseamnă fie pierderea sarcinii, fie riscul naşterii unor copii cu anomalii severe", spune Victor Olsavszky.

"Fii Sănătos! Fii responsabil! Vaccinează-te!" este mesajul transmis de specialişti cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Vaccinării, care se va încheia pe 30 aprilie, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


Etichete vaccinaresănătateOMSbolnavepidemieVictor Olsavszky

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live