Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

3 Martie 2021
Vizualizari: 104
Comentează add

În 2020, în urma controalelor, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

RAR: Aproape 50% dintre maşinile controlate în 2020 „prezentau deficiențe”

alex-lancuzov

Foto: Agerpres.

Potrivit RAR, anul trecut, în urma controalelor, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.
 
Aproape jumătate dintre maşinile controlate anul trecut în trafic prezentau deficienţe tehnice majore sau periculoase a anunţat, astăzi, Registrul Auto Român într-un comunicat de presă. Astfel, din 64 000 de autoturisme verificate în toată ţara, 45 % avea probleme tehnice şi au fost declarate neconforme pentru 17 000 de maşini fiind reţinute Certificatele de Înmatriculare (taloane) iar în cele mai grave cazuri s-a dispus imobilizarea respectivelor autovehicule. 
 
Cele mai multe probleme constatate au fost la sistemele de iluminare- semnalizare, peste un sfert, respectiv 22 % la emisiile poluante. De asemenea, peste 3000 de maşini aveau probleme majore la sistemul de frânare, prezentând pericol iminent de accident.
 
Aceste controale sunt efectuate împreună cu Poliţia Rutieră exclusiv pentru maşinile de până la 3,5 tone iar statistica RAR nu reflectă starea tehnică a parcului auto din ţară, inspectorii verificând maşinile mai vechi ce pot prezenta probleme tehnice. 
 

Etichete (ii)rardeficiente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live