Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2021
Vizualizari: 94
Comentează add

Aproape jumătate dintre vehiculele controlate tehnic în trafic anul trecut aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase.

RAR - 45% dintre mașinile controlate în trafic, deficiențe tehnice majore

florin-lepadatu

ArhivăFoto: Atena Teognoste.

Aproape jumătate dintre vehiculele controlate tehnic în trafic anul trecut aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase și au fost declarate neconforme. Informația apare în raportul întocmit de Registrul Auto Român.


Reporter RRA, Roman Mușat - Peste 45% dintre cele 64.000 de vehicule verificate în trafic, în 2020, cele mai multe rău probleme tehnice la instalația electrică - 27,7%, probleme cu emisiile poluante, punțile, anvelopele și suspensia, potrivit documentului rămis, astăzi, Agerpres.

Specialiștii RAR au constatat neconformități și la sistemele de frânare și de direcție, dar în proporție mai mică.

Studiul indică peste 2.200 de autovehicule care au depășit nivelul maxim admis de emisii poluante. În cazul altor 3.274, depistate cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare sau direcție, s-a constatat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

În finalul raportului se mai precizează că anul trecut Registrul Auto și Poliția Rutieră au aplicat în comun peste 20.000 de sancțiuni şi au anulat aproape 17.000 de certificate de înmatriculare, ca urmare a defecțiunilor constatate.


Etichete rar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live