Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Iunie 2019
Vizualizari: 351
Comentează add

Ministerul de Interne a publicat pe pagina sa de internet raportul referitor la desfăşurarea alegerilor europarlamentare pe teritoriul României.

Raportul referitor la desfăşurarea alegerilor europarlamentare

florin-lepadatu

 Carmen Dan. Foto: Agerpres.

Ministerul de Interne a publicat pe pagina sa de internet raportul referitor la desfăşurarea alegerilor europarlamentare pe teritoriul României.

Potrivit ministrului de interne, Carmen Dan, nu există semne care să pună sub semnul întrebării desfăşurarea alegerilor.

Din totalul sesizărilor făcute pe întreg teritoriul ţării, cele mai multe au vizat funcţionarea tabletelor utilizate de către membrii secţiilor de votare, spune Carmen Dan: "Am transmis încă din acea dimineaţă o corespondenţă către STS la momentul în care aveam câteva sute de semnalări în sistem privind posibile voturi multiple, dar care nu se confirmau în realitate.

Vreau să ştiţi că problema nu s-a rezolvat, ci, din contră, până la finalul zilei alegerilor, am înregistrat peste 9.000 de semnalări, sesizări.

Aşadar, fie din cauza deficienţelor în modul de gestionare a tabletelor, fie din lipsa de pregătire a operatorilor acestor tablete, poliţia a avut de verificat mii de situaţii ipotetice de fraudă, consumând, astfel, resurse de oameni şi de timp."

Ministrul Carmen Dan a mai spus că raportul privind alegerile europarlamentare de la 26 mai este un argument în plus în favoarea sa pentru a nu da curs solicitărilor de a demisiona, potrivit Rador.

 

Etichete Carmen Dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live