Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iulie 2019
Vizualizari: 259
Comentează add

Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecţii ridicate de experţii GRECO, susţine conducerea PSD.

"Raportul publicat de GRECO se referă la evaluarea ad-hoc din luna martie"

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Partidul Social Democrat consideră că raportul publicat de GRECO se raportează la evaloarea ad-hoc din luna martie, deci nu are nicio legătură cu referendumul din 26 mai, aşa cum a susţinut preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat, social democraţii susţin că magistraţii înşişi critică raportul şi reclamă erori majore în aprecieri, iar unele concluzii ale GRECO sunt contrare dispoziţiilor Curţii Constituţionale.

Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecţii ridicate de experţii GRECO. În aceste condiţii, oamenii politici trebuie să se abţină de la orice demers, până când magistraţii şi experţii nu se vor pune de acord.

Poziţia PSD este cât se poate de clară, nu va mai pune în discuţie nicio modificare a legilor justiţiei şi nu se va mai implica în astfel de controverse, până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociaţiilor reprezentative ale magistraţilor din România, se mai arată în comunicat. 


Etichete PSDGRECOjustiţielegiConsiliul Superior al Magistraturii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live