Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

29 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1323
Comentează add

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene a declarat că executivul european îşi păstrează neschimbată intenţia de a publica raportul interimar înainte de sfârşitul acestui an.

Raportul pe justiţie al CE, "publicat până la sfârşitul anului"

luminita-apostol

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hansen. Foto: Reuters.

Comisia Europeană a confirmat, joi, că îşi menţine intenţia de a publica Raportul referitor la justiţia din România, înainte de sfârşitul anului.  

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hansen, răspunzând unei întrebări, a spus că nu s-a schimbat nimic în abordarea Comisiei privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru justiţia din România.

Pia Ahrenkilde Hansen a adăugat că executivul european îşi păstrează neschimbată intenţia de a publica raportul interimar înainte de sfârşitul acestui an.

După raportul din luna iulie, Comisia Europeană a promis că face o evaluare suplimentară a respectării statului de drept în România, într-un nou raport, pe care, anunţa atunci, îl va publica în luna decembrie, decizie reconfirmată joi.

De acest raport al Comisiei Europene depinde o decizie a statelor membre ale Uniunii privind aderarea României la Spaţiul Schengen, deşi România a afirmat, în nenumărate rânduri, că îndeplineşte criteriile tehnice cerute pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi că nu ar trebui făcută o legătură între această chestiune strict tehnică şi raportul referitor la progresele înregistrate în reformele din domeniul justiţiei.

În iulie, raportul MCV pentru Romania a fost unul negativ, iar Comisia Europeană a decis realizarea unui nou raport până la sfârşitul acestui an.

Ulterior, au apărut declaraţii, inclusiv din partea ministrului afacerilor europene, Leonard Orban, privind amânarea publicării raportului, până în ianuarie 2013.

 


Etichete Comisia EuropeanăraportJustiţieMCVSpaţiul Schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live