Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Claudia Zidaru

8 Februarie 2012
Vizualizari: 1587
Comentează add

Invitatul emisiunii "Interviul serii" a fost Laura Ştefan, care face parte din comitetul de experţi anticorupţie al Comisiei Europene

Raportul pe justiţie al CE Raportul pe justiţie al CE  - Conține audio

claudia-zidaru

 Comisia Europeană. Foto: Parlamentul European.

Sintagma “Corupţie fără corupţi” a făcut carieră printre analiştii şi comentatorii unui fenomen atât de des invocat si pe atât de rar surprins. 

La 5 ani de la aderarea la Uniunea Europeană,  cel puţin la nivelul declaraţiilor, opiniile tind să aprobe că un comportament corupt contribuie la afectarea activităţii economice pe termen lung lasând loc pentru ineficienţă şi nesiguranţă.

Luna februarie înseamnă, printre multe altele, şi publicarea raportului de iarnă pe justiţie al Comisiei Europene. 
 
Activităţile Agenţiei Naţionale de Integritate şi a Direcţiei Naţionale anticorupţie au fost monitorizate în acest document tehnic, este firesc prin urmare ca România să fie  direct interesată de rezultatele raportului.
 
Raportul pe justiţie conţine recomandări ale Comisiei Europene şi o monitorizare a activităţii instituţiilor care duc lupta cu marea corupţie.
 
Rezultatele sunt analizate alături de Laura Ştefan, care face parte din comitetul de experţi anticorupţie organizat de Comisia Europeană.

Audio: Emisiunea "Interviul serii".

Etichete CEraport justiţieLaura Ştefan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live